Királyutca- Designutca

Kiralylogo2Királyutca-Designutca – hagyományteremtés stílusos módon

A Múzeumok Éjszakája előnyitányaként 2010. június 19-én, szombaton, a Királyutca-Designutca rendezvény ismét kitárja kapuit és színes program kavalkáddal, nagy vásárlási kedvezményekkel, különleges szolgáltatásokkal várja az érdeklődőket, hogy a design és a kultúra jegyében tölthessenek egy délutánt.

Budapesten lassan mindenki tudja, hogy míg műtárgyakért a Falk Miksa utcába, luxus termékekért az Andrássy útra, úgy különleges és egyedi design tárgyakért a Király utcába kell ellátogatniuk.

Idén már második alkalommal kerül megrendezésre a Királyutca-Designutca nagyszabású rendezvény a VI.-VII. kerületi Király utcában, a Deák tér és a Nagymező utca közötti utcaszakaszon délután kettő és hat óra között. Az utca boltosai, vendéglátói, szolgáltatói várják mindazokat, akik a Múzeumok Éjszakáját már aznap délután tartalmas és szórakoztató programokkal kívánják kezdeni. Az ötlet alapja, hogy a rendezők szeretnék felhívni a figyelmet a tárgykultúrára, a designra irányítani a hangsúlyt, és megmutatni, hogy Budapesten is létezik már egy utca, ahol a különleges formák és motívumok uralkodnak.

A programok ez alkalommal is rendkívül változatosak és hívogatóak. A már szinte hagyománnyá vált hatalmas árengedmények és az egész napon át tartó kedvezmények idén sem maradnak el, hiszen az üzletek nagy része 20-25%-os árcsökkentéssel kedveskedik a hűséges és újonnan jött látogatóknak is.
Azok számára, akik nem pontos elképzeléssel érkeznek a Király utcába, csupán ötleteket gyűjteni jönnek, azoknak ingyenes lakberendezési tanácsadás keretében, hozott alaprajz alapján alakítják ki az álomlakást virtuálisan. Emellett díjmentes konyhatervezés és a kirakatokban izgalmas művészeti installációk várják a látogatókat.

Természetesen nem csak a design jegyében fog telni ez a nap, hanem a gasztronómia is helyet kap az üzletek között.

Üzletünkben egy tervezőprogram (virtal dcorator) segítségével mindenki kedvére próbálgathatja majd, kanapéjának milyen színű és mintájú anyag áll a legjobban, merészebbek pedig komplett enteriőröket is tervezhetnek majd, ahol szabadon határozhatják meg a kiválasztott tapétához való fotelt és az arra kerülő párnát.

A rendezvényt több neves designer is felkeresi, hogy tanácsot adhassanak a látogatóknak.
Vendégünk lesz Makány Márta öltözéktervező, aki stílustanácsokkal látja el az érdeklődőket. Márta egy rövid beszélgetést követően igyekszik mindenki számára hasznos tippekkel szolgálni.

Érdemes tehát ellátogatni a kivirult Király utcába, mely a rendezvény idejére még jobban kiszínesedik és megszépül, hogy méltó helyet biztosítson ennek a lassan hagyománnyá vált rendezvénynek.
 


Plakat

Sissinghurst

Kenia 1896 kollekció