Art Nouveau

Szokatlan színkombinációk harmóniája: ART NOUVEAU

Art_Nouveau5A KA International legújabb szövetkollekciója kifinomult és elegáns, melyet a mai, modern felfogás inspirált. A kollekció tervezésénél szem előtt tartották, hogy akár tágas, nagyterű szobák dekorálására is alkalmas legyen, ahol egységben és harmóniában van jelen mindenfajta anyag, legyen az fa, fém vagy akár üveg.

A színek egy nem mindennapi kombinációját hozták létre a tervezők, melyek elsőre talán szokatlanok, de igazából harmóniát és eleganciát sugároznak. A csokoládébarna, a korall, a bézs és a zöldeskék színek művészi egyveleget alkotnak, melyek az Art Nouveau szövetkollekciót kiemelik a hétköznapi, unalmasabb színvilágok közül.

A zöldeskék lágyabbá teszi a kompozíciót, ugyanakkor lehetővé teszi, hogy a már megjelent KA International szövetkollekciókkal, mint a Minerals vagy a Tipografias, összhangba lehessen hozni. Hasonló a helyzet az újfajta barna színnel és a korallal, melyek hozzájárulnak a KA szín palettájának kiteljesedéséhez.

Art_Nouveau4A design leginkább geometriai és botanikus mintákból áll, melyek tipikusan Art Nouveau stílusjegyek. A kollekción belüli szövetek a GUIMARD, OLBRICH és GALLE, melyek anyagukban, színükben és mintájukban is különböznek egymástól, azonban egymást rendkívül jól kiegészítik.

A GUIMARD egy geometrikus designnal felöltöztetett csokoládé barna színű selyem anyag, melyen a kanyargós formákat hajszálnyi aranycsíkok emelik ki.

Az OLBRICH egy szélesen csíkozott mintájú kivitelezés, mely a három fő színt kombinálja a kollekcióból. Selyemhatású és nagyon puha tapintású, valamint képes vizuálisan megnövelni azt a teret, ahova függöny anyagként bekerül.

Az antik tapéta által inspirált GALLE a kollekció legüdítőbb darabja. Ezt a darabot ágytakaróként, tapétaként, vagy akár függöny alapanyagként is fel lehet használni.

A KA International kollekciói, anyagai között találunk függöny, takaró és bútordekorációs anyagokat, szikrázó színárnyalatokat, klasszikus és modern mintákat, geometriai formákat egyaránt.

Sissinghurst

Kenia 1896 kollekció